Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

''Εγκατάλειψη'' - Μια ταινία του 1965 γυρισμένη στην Καστοριά! (Φωτό & Βίντεο)

Η ''Εγκατάλειψη'' ήταν μια κοινωνική ταινία του 1965 που γυρίστηκε στη Καστοριά και πραγματευόταν έναν έρωτα στα χρόνια του Β'Π.Π.


Πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν οι Ξένια Καλογεροπούλου, Γιάννης Φέρτης, Θανάσης Μυλωνάς, Μπέττυ Αρβανίτη, Βάσω Μεταξά, Γιώργος Τζώρτζης, Έλλη Ξανθάκη, Λήδα Πρωτοψάλτη, Κώστας Παπαχρήστος, Ειρήνη Κουμαριανού.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Κώστας Ασημακόπουλος και τη μουσική ο Κώστας Καπνίσης. Στην ταινία, συμμετείχε και η χορωδία Καστοριάς υπό τη διεύθυνση του Βάσου Δο'ι'κου.

Η ταινία προβλήθηκε τη σαιζόν 1965 -1966 και έκοψε 45.266 εισιτήρια.

H πλοκή της ταινίας: 

Μετά την κατάρρευση του αλβανικού μετώπου, μια εθελόντρια νοσοκόμα, η Ελένη, επιστρέφει στον τόπο της, την Καστοριά, μαζί με έναν πληγωμένο στρατιώτη, τον Αλέξη, που έχει πάθει αμνησία. 

Στα δύσκολα χρόνια που ακολουθούν γεννιέται ανάμεσά τους ένας μεγάλος έρωτας. Εκείνη τον βοηθά και συμμερίζεται τα προβλήματά του, ψάχνοντας όμως το παρελθόν του, βρίσκει πως είναι παντρεμένος. Έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα, αν θα του πει την αλήθεια και θα τον χάσει, ή θα τον κρατήσει κοντά της, ξέροντας ότι τον έκλεψε από κάποια άλλη γυναίκα. 

Ωστόσο, η γυναίκα του Αλέξη, νομίζοντας ότι ο άντρας της είναι πεθαμένος, ήδη έχει ξαναπαντρευτεί. Έτσι, η ίδια η ζωή δίνει μια απροσδόκητη λύση σ’ ένα ηθικό δίλημμα.

Δείτε φωτογραφίες από την ταινία και αποσπάσματα στο τέλος της ανάρτησης:





Δείτε απόσπασμα από την ταινία πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ